Banner wandel-vakantie-vrouwen-jordanie

Wandel vakantie in Jordanië - Petra & Wadi Rum woestijn

Reisprogramma

 

Dag 1: Aankomst - Queen Alia Airport Amman - Petra

 

In de aankomsthal van het vliegveld wacht een chauffeur op je die je naar een drie sterren hotel in Petra brengt. Hier kan je de andere deelneemsters leren kennen en de stad verkennen.

 

Dag 2: Door Petra en kamperen

 

Vandaag zul je Petra ontdekken, door de mystieke Siq entree loop je naar de beroemde Treasury. Van hier loop je verder door deze bijzondere plek. De dag eindigt in Little Petra, minder bekend dan haar grote zus. De entree is door een zeer nauwe kloof waarna je een toegang hebt tot een prachtige verzameling tombes, tempels, huizen en andere gebouwen. In het Seven Wonders Camp word je uitgenodigd om te genieten van een kop zoete Bedoeïenen thee en een traditionele maaltijd voordat je je terugtrekt in je eigen Bedoeïenen tent.

Deze wandel vakantie is een 7-daags avontuur in Jordanië. je zult door het mooie Petra wandelen en de fascinerende historie van deze oude Nabateese stad ontdekken.

 

Petra is een eeuwenoude rotsstad en één van de zeven wereldwonderen. De stad is omringd door ruige bergen met passages en uitgesleten dalen. Het is een bijzondere ervaring om hier in de voetsporen van de Nabateeërs te treden.

 

Na twee dagen in Petra, vertrekken we naar Wadi Rum: een woestijn met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van Jordanië. In 2011 is Wadi Rum door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

 

Deze regio wordt vandaag de dag nog bewoond door enkele Bedoeïenen stammen, maar al vanaf de prehistorie leefden diverse culturen in dit gebied. De vroegste bewoners lieten rotstekeningen achter en ook de nalatenschap van de Nabateeërs is nog steeds terug te vinden.

 

Beleef de magie van de woestijn en ervaar de gastvrijheid van de bedoeïenen, geniet van de meest fantastische sterrenhemels en de oorverdovende stilte.

 

Dag 3: Van Little Petra naar Petra

Een smal paadje dat langs de bergwand kronkelt neemt je mee naar de achter ingang van Petra. Het is een prachtige wandeling met fantastische uitzichten over de ruige bergen en onwaarschijnlijke kleurschakeringen in het landschap en in de stenen om je heen. Je komt Petra binnen bij het klooster. Dit is een route die minder bewandelt is en het is bijzonder om Petra ook van deze kant te ontdekken. Vanavond word je uitgenodigd voor een traditioneel Jordaans diner bij een lokale familie thuis.

 

Dag 4: Wadi Rum

Na het ontbijt vertrekt de groep naar de volgende bestemming van de reis: Wadi Rum. Bij de ingang van Wadi Rum word je opgewacht door een 4x4 die je mee zal nemen naar de campsite. Hier kan je je bagage achterlaten voordat je vertrekt voor de wandeling van vandaag. De woestijn biedt haar eigen bezienswaardigheden zoals: Nabateese inscripties, diep rode zandduinen en rotsbruggen. De gids zal een lunch koken waar je van kan genieten met prachtige vergezichten over het wonderbaarlijke landschap van Wadi Rum. Overnachting en diner in een traditioneel Bedoeïenen kamp.

Dag 5: Jabal Um Ad Dami (1854m)

Het doel vandaag is om met de hele groep op de hoogste berg van Jordanië te staan. Het is een prachtige wandeling langs dramatische rotsformaties in verschillende kleuren en prachtige uitzichten. Vanavond is de laatste avond in de woestijn, dus geniet van de prachtige sterrenhemel zonder lichtvervuiling!  ook een prachtig gebied om sterren te kijken. Het is dun bevolkt en er is maar weinig (licht) vervuiling. Hier sterren kijken is echt een ervaring.

 

Day 6: Dode Zee

Na het hoogste punt van Jordanië ga je vandaag naar het laagste punt op aarde: de Dode Zee. Bij de uitgang van Wadi Rum word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel bij de Dode Zee af zal zetten. Hier kan je genieten van een middag dobberen en relaxen en een adembenemende zonsondergang.

 

Day 7: Masalama

De week wandelen en Jordanië ontdekken is voorbij en het is tijd om afscheid te nemen van dit mooie land en van de groep. Je wordt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

We houden de wandelgroepen graag klein. Om die reden zijn er maar een beperkt aantal plaatsen per groep beschikbaar. Boek jouw plek vandaag!

 

€1050,-

Bij de prijs inbegrepen:

Transport en transfers zoals beschreven in het reisprogramma

6 nachten in een hotel (op basis van 2 persoonskamers) of een traditionele bedoeïenen tent

Alle maaltijden op de dagen 2 - 6, ontbijt op dag 7

Professionele Engels sprekende gids

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

Vlucht en visa

Entree tickets voor Petra

Verzekering

Fooien

Ontdek de geheime plekken van Petra te voet, slaap in een Bedouinen tent en wandel door de magische Wadi Rum woestijn

klooster-petra-wandelvakantie

DATA 2018

 

7 - 14 april

20 - 27 oktober

wadi-rum-vakantie-vrouwen dode-zee-zonsondergang