Banner

Te voet door de Alpujarra - wandelen in Andalusië

Reisprogramma

 

Dag 1: Reis naar Malaga en Capileira

Deze dag is een reisdag van Nederland naar Malaga. Van daaruit is het nog twee uur reizen naar Capileira, één van de hoogste dorpjes van Spanje. Capileira is de basis voor deze week en vanuit hier worden de wandeltochten dagelijks ondernomen. 's Avonds is er een gezamenlijk diner waar de Engelstalige gids uitleg zal geven over het programma voor de wandel week. Alle overnachtingen zijn in een hotel in het dorp.

 

Dag 2: De Poqueira Vallei

Na het ontbijt vertrekt de groep om de prachtige Poquiera Vallei te voet te ontdekken. Het landschap is ongerept en ruig en overal hoor je het water door het ravijn stromen. Vanuit Capileira neemt de gids de groep mee naar een hoogte van 2000 meter - het hoogste punt van de Poqueira Vallei. Het is van hieruit mogelijk om door te klimmen naar 2500 meter mocht de groep hier interesse in hebben. De groep kan tevens beslissen of vandaag 5 of 7 uur gewandeld wordt. Houdt er rekening mee dat er tijdens de wandeling enkele korte steile hellingen beklommen moeten worden.

Een week wandelen door vruchtbare dalen en indrukwekkende bergen in de Sierra Nevada. Een actieve week weg, onthaasten in een prachtige natuurgebied en wandel paradijs!

 

Het gebied staat bekend als het laatste toevluchtsoord van de Moren, die na de val van het Koninkrijk Granada hier nog 150 jaar lang verbleven. De invloed van de Moorse cultuur is nog niet verdwenen en vooral terug te vinden in de landbouw, de architectuur, de lokale keuken, de lokale manier van tapijtweven en de verschillende Arabische plaatsnamen.

 

Behalve een fantastisch wandel gebied, is de Alpujarra ook een prachtig gebied om sterren te kijken. Het is dun bevolkt en er is maar weinig (licht) vervuiling. Hier sterren kijken is echt een ervaring.

Dag 3: La Taha

Na het ontbijt vertrekt de groep naar La Taha voor een rondwandeling in deze mooie vallei vol flora en fauna. Het is hier schilderachtig en het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Je kan hier van het ene naar het andere dorp wandelen zonder over asfalt te lopen. Ooit vormden de zeven dorpjes van La Taha: Atalbeitar, Capilerilla, Ferreirola, Fondales, Mecina, Mecinilla en Pitres een administratieve eenheid onder de Moorse overheersing. Onder de Nazarís werd de hele regio die we nu als de Alpujarra kennen, opgedeeld in Taha’s om zo betere controle te kunnen houden over het gebied. Het hoogste punt van La Taha ligt op 2400 meter en het laagste op 600 meter.

 

Dag 4: Trevélez

Vandaag wandelt de groep in de omgeving van het dorp Trevélez. Dit is het hoogste dorp van Spanje op 1486 meter en het dorp heeft ongeveer 800 inwoners. Trevélez  is beroemd om de Trevélez ham, die hier al honderden jaren, volgens dezelfde receptuur en ambachtelijke productie, gedroogd wordt. De wandeling gaat langs de rivier Rio de Trevélez, door weides en velden en langs irrigatiekanalen die aangelegd zijn door de Moren, vele honderden jaren geleden, en die nog steeds tot op de dag van vandaag gebruikt worden.

Dag 5: Hoog gelegen bossen van de Alpujarra

Na een goed ontbijt vertrekt de groep richting een beboste helling met fantastische uitzichten over de Sierra Nevada bergketen. Nadat de Las Alegas piek is beklommen (2700 meter) en er van de uitzichten genoten is daalt de groep weer af om te lunchen in een oude, vervallen 'refugio' in het midden van een bergweide. Echt een prachtige en onontdekte plek. Na de lunch daalt de groep verder af om terug te keren naar Capileira.

 

Dag 6: Mulhacen

Na het ontbijt is het tijd voor de laatste wandeling of beter gezegd klim. Vandaag staat de top van Mulhacen (3482 meter), de hoogste berg van het Spaanse vasteland, op het programma als een laatste uitdaging.  Het klinkt zwaarder dan het is, tijdens de zomermaanden is er een busservice vanuit Capileira naar de Mirador de Trevélez (2700 meter) en vanaf daar kan je binnen een paar uur bovenop Mulhacen staan. Vanaf de top van Mulhacen kan je de hele bergketen van de Sierra Nevada zien en zijn de uitzichten dramatisch en fantastisch.

 

Dag 7: Reis naar Nederland

Deze dag is een reisdag. Na het ontbijt vertrekt de groep van Capileira naar Malaga Airport voor de vlucht terug naar Nederland.

We houden de wandelgroepen graag klein. Om die reden zijn er maar een beperkt aantal plaatsen per groep beschikbaar. Boek jouw plek vandaag!

 

€725,-

Bij de prijs inbegrepen:

Transport en transfers zoals beschreven in het reisprogramma

6 nachten in een hotel (op basis van 2 persoonskamers)

Alle maaltijden van het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 7

Professionele Engels sprekende gids en medische kit voor de groep

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

Vlucht van Nederland naar Malaga en vice versa

Transport van luchthaven naar Alpujarra (bus of airport pick-up)

Dranken (alcoholisch en niet-alcoholisch) en extra consumpties

Wandelstokken, verzekeringen en fooien

witte_dorpjes_andalusie

DATA 2018

 

21-27 april

21-27 oktober

olijfboom_andalusie oude_paden_wandelen_spanje

DATA 2018

 

21-27 april

21-27 oktober

women-only wandelreis door La Taha en de Alpujarra, over oude paden, groene dalen en bergen