Banner

Vrouwen op reis

interviews met reislustige en avontuurlijke vrouwen

Poonam komt uit de Indiase Himalaya en heeft nog nooit langer dan 3 jaar op dezelfde plek gewoond. Ze leeft om te reizen, om nieuwe culturen te ontdekken, ander eten te proeven en om naar andere muziek te luisteren dan wat ze gewend is.

 

Veel reizen is wat moeilijker geworden sinds ze getrouwd is en heeft twee jonge zoons heeft maar ze organiseert haar reizen nu zo dat haar familie met haar meegaat. Met z’n vieren genieten ze van het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld.

 

Voor Poonam is reizen gelijk aan leven en het is iets wat haar voldoening geeft. Ze ziet het ook als een spirituele reis die assisteert bij het ontdekken van jezelf.

 

Poonam heeft Fernweh Travel opgezet, ze biedt eerlijke reizen aan waardoor ze vooral vrouwen in achtergestelde gebieden en in staat stelt een beter leven te leiden. Door reizigers en lokale stammen en gemeenschappen samen te brengen kunnen sociale projecten geïntroduceerd en ondersteund worden.

Waar ben je naar op zoek als je op reis gaat?

Wanneer ik op reis ben wil ik de lokalen leren kennen; ik wil hun cultuur meemaken, leven zoals zij leven, het eten eten dat zij eten en een connectie maken met deze mensen en hun gemeenschap. Ik probeer dit en ik moet eerlijk zeggen dat het me meestal lukt. Ik ga op zoek naar dat wat ik niet ken, weg van de bewandelde paden en op naar het onontdekte. Ik probeer met al mijn zintuigen mee te maken wat het land is en hoe de mensen zijn. Het is uiteindelijk een mix van cultuur, avontuur en vergezichten dat mij relaxt en gemoedsrust brengt. Ik probeer mee te varen op de golven van de plek die ik bezoek, samen met de lokalen.

 

Welke bijzondere ervaring die je op reis meemaakte wil je graag delen?

Ik kan wel een boek schrijven over alle dingen die ik heb meegemaakt tijdens mijn reizen! Ik ben gevonden in de wildernis en kreeg het huis van een lokale familie aangeboden én hun ongekende gastvrijheid. Ik ben wakker geworden middenin een soort zee van duizenden vuurvliegjes. Ik heb op de meest adembenemende plekken gekampeerd en ik kan nog wel even doorgaan.

Ik word het meest geïnspireerd door de mensen die ik ontmoet. Prachtige mensen die mij hun onbegrensde gastvrijheid aanbieden. Het zijn deze mensen die me de kracht hebben gegeven om door te gaan met het organiseren van reizen ‘off the beaten track’ zodat ik de mensen van twee totaal verschillende werelden bij elkaar kan brengen: de lokalen en de reizigers.

 

Heb je tips voor reizende vrouwen?

Ja heel graag zelfs! Als je in een nieuw land bent, neem dan de tijd om om je heen te kijken en te observeren. Check hoe de lokale bevolking met elkaar omgaat, wat zijn de sociale ‘regels’ en wat vertelt de lokale kleding over deze mensen? Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van lokale gebruiken en tradities zodat je mensen niet onnodig (en onbewust) tegen het hoofd stoot.

 

Dan zijn er een paar regels die belangrijk zijn voor jouw veiligheid. Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over het land waar je naartoe reist. Ga niet alleen over straat ’s nachts, wees vol zelfvertrouwen en kleed je op een respectvolle manier.

 

Ik bied advies aan voor iedereen die op zoek is naar specifieke tips voor een land. Toen ik 14 was, reisde ik al door India en tot op de dag van vandaag heb ik altijd geluk gehad en ben ik nooit in een vervelende situatie beland.

 

 

Mocht je meer informatie willen over Poonam of over Fernweh Travel, ga dan naar haar website of naar de Facebook pagina. Wil je graag reisadvies van Poonam over een land waar je naartoe reist? Neem dan contact met haar op via email.

 

 

 

 

 

Wil je graag jouw eigen reiservaringen en avonturen met ons delen? Email ons dan jouw reistips of vul het contactformulier in.

Wat is je favoriete bestemming?

Er zijn er veel te veel om hier op te noemen, ik zou willen dat ik de mogelijkheid had om met de lokale bewoners in elke land van de wereld samen te leven om zo meer te ontdekken van elke bijzondere plek op onze aarde. Helaas weet ik dat er niet genoeg jaren in mijn leven zijn om dit te doen.

 

 

Welk land is een 'must-go' bestemming voor vrouwen?

In het Noorden van Nepal is een klein dorp waar een vrouw meer dan één man kan hebben! Hahaha, grapje! Ik denk dat elk land z’n eigen charme heeft en omdat elk persoon andere interesses heeft geloof ik dat je je eigen reizen het beste zelf kan samenstellen. Volg je eigen pad, niet dat van een ander.

 

Heb je een bucket list en hoe ziet die er uit?

Nee, ik weet alleen dat ik zoveel mogelijk landen op de wereld wil bezoeken om daar de cultuur te leren kennen, het eten te proeven en de lokale tradities mee te maken.

fernweh-travel poonam_vrouw-op-reis-rugzak women-only-op-reis poonam_reis-vrouw fair-travel-vrouw-op-reis