Banner

Vrouwen op reis

interviews met reislustige en avontuurlijke vrouwen

Marni deelt haar reis verhalen in dit interview met VakanShe. Haar leven had al een uitgesproken multiculturele start, haar moeder komt uit Myanmar en haar vader is Amerikaan, ze is geboren in Costa Rica en is opgegroeid op Hawai, waar ze nu nog steeds woont en werkt.

Ze is een moeder van twee, een yogi en een sociaal ondernemer. Ze heeft Om & Roam opgezet: een lifestyle brand voor yoga en reizen. Via Om & Roam organiseert Marni yoga retreats in Hawai en Myanmar.

 

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen is voor mij iets waar mijn lichaam en geest naar hunkert. Het is iets wat me gegeven is toen ik geboren ben en het is een onderdeel geworden van mijn leven. Ik heb in 6 verschillende landen gewoond en heb al meer dan 40 verschillende landen bezocht. Reizen is voor mij een gevoel van vrijheid en het ‘op avontuur gaan’ brengt mijnde mogelijkheid om deel uit te maken van een wereld die groter en wijdser is dan mijn eigen wereld. Op reis besef ik me weer hoe belangrijk het is dat we samen werken aan een beter milieu, de kracht van gemeenschappen en het gevoel van connectie. Na mijn gezin en kinderen is reizen een van de belangrijkste dingen in mijn leven.

Waar ben je naar op zoek als je op reis gaat?

Ik zoek naar aansluiting, connection, verbinding. De meest bijzondere reis is de ontdekking van wie jij bent. Reizen is een manier om meer over jezelf te weten te komen: waar liggen je grenzen en je comfort zone maar ook wat zijn je angsten en je beperkingen. Tijdens het reizen verleg je je grenzen en dus kom je ook te weten waar je toe in staat bent, zowel mentaal als fysiek. Het ontdekken van culturen en het ontmoeten van mensen is al een avontuur op zich en brengt een enorme diversiteit in je leven. Ik hou ervan om tempels en kloosters te bezoeken om zo ook een spirituele en meer relaxte verbinding te maken met de plek waar ik op dat moment ben. Op culturele en spirituele plekken en de daarbij horende gemeenschappen vind ik vaak een prachtige balans tussen het oude en het nieuwe binnen die gemeenschap. Tijdens het reizen geniet ik ook enorm van het ontmoeten van andere reizigers en mensen die op zoek zijn naar het avontuur.

 

Wat is je favoriete bestemming en waarom?

Ik kan niet kiezen want ik hou van alles: van de oceaan tot aan de wolkenkrabbers. Maar ik heb een zwak voor tropische spirituele bestemmingen zoals het zuiden van Myanmar, Bali, Indonesië, Maleisië en Thailand. Hier vind je een super combinatie van prachtige natuur, inspirerende spirituele cultuur en heerlijk eten. Dit zijn de ideale ingrediënten voor connectie op verschillende niveaus.

 

Welk land is volgens jou een ‘must travel’ bestemming voor vrouwen en waarom?

Nu de grenzen van Myanmar (voormalig Birma) open zijn gesteld en omdat ik half Birmees ben moet ik natuurlijk dit prachtige land aanbevelen! Het is een historische tijd voor dit land mede ook door de verkiezing van de eerste vrouwelijke leider Aung San Suu Kyi (Winnaar van de Nobel Peace Prize). Deze nieuwe ontwikkelingen maken Myanmar tot een veilig en onontdekt land voor vrouwelijke reizigers. Als je op zoek bent naar jezelf, dan is dit land dat zichzelf pas net heeft opengesteld voor de internationale reiziger echt een prachtige bestemming. Myanmar biedt prachtige natuur, tempels en kloosters uit de 12e eeuw, prachtige gouden Pagodas, dorpjes, meren, bergketens en in het zuiden parelwitte stranden. De mensen zijn vriendelijk en het eten fantastisch.

Welke bijzondere ervaring die je op reis meemaakte wil je graag delen?

Ik heb waanzinnig gave reizen gemaakt toen ik jong was. Ik ben op safari geweest, heb gedoken in afgelegen wateren, heb gezeild over prachtige stukken water en ik heb veel kloosters en tempels bezocht. Er is echter een reiservaring die met kop en schouders overal bovenuit steekt omdat het mijn leven verandert heeft. Ik was 13 en ik was op reis in Myanmar (toen nog Birma) met mijn familie. We brachten rijst naar de arme dorpen en ik kan me heel goed herinneren dat er in deze dorpjes geen stromend water was, er was weinig eten, de hutten in het dorp zagen er wankel uit en de kleren die de kinderen in het dorp droegen waren oud en vies en ze hadden geen schoenen. Toch was het hier dat ik door de ogen van een monnik, het geheim van innerlijke rust ontdekte. Hij verwelkomde ons hartelijk met een prachtige lach en hij veranderde mijn perpectief van de realiteit. Ik kon niet begrijpen hoe deze monnik zo vrolijk kon zijn met al het leed om hem heen. Dit was voor mij het begin van de ontdekking van het boeddhisme, meditatie en het pad naar innerlijke rust. Dit was het begin van mijn missie en spirituele ‘souljourn’ in mijn leven en ik ben hier eeuwig dankbaar voor. Ik zou dit nooit meegemaakt hebben als ik niet zou reizen en het heeft mijn leven geopend voor avontuur en nieuwsgierigheid.

 

Heb je een 'bucket list?

Natuurlijk! Ik heb verschillende lijsten met bestemmingen. Mijn top 5 landen die ik graag zou ontdekken; Turkije, Africa (een heel continent om te ontdekken), Griekenland, Peru en de Malediven. Maar ook: Bhutan, Nepal, Tibet en de Himalayas.

 

Welke tips heb je voor reizende vrouwen?

Bezoek nieuwe bestemmingen met een open hart, een onstuimig bewustzijn en een liefde voor het leren kennen van een nieuwe cultuur. Ga op zoek naar het avontuur en het maakt niet uit of je een gerecht eet dat je nog nooit gegeten hebt of dat je rondloopt op een markt en allerlei mensen ontmoet. Adem diep in en laat alle vooroordelen achter je en ‘just let it be’ en zie waar het avontuur je mee naar toe neemt. Het avontuur begint pas echt aan het einde van je comfort zone!

Neem een notitieboekje mee, een water fles en muziek. Als je een playlist maakt met muziek dan zal die muziek je voor altijd aan die reis doen terugdenken. Je kan natuurlijk ook de lokale muziek van het land dat je bezoekt mee terug naar huis nemen. Welke optie je ook kiest muziek kan je weer op die mooie plek terug brengen als je ernaar luistert. Muziek geeft je de kans om weer opnieuw op reis te gaan.

 

Ben je geinspireerd door Marni en wil je meer over haar werk weten?

Ga dan naar haar website: www.omandroam.com

Marni_witte_buddha Marni_vrouw_opreis_SanFrancisco Marni_Myanmar