Banner

Vrouwen op reis

vrouw-op-reis-sneeuw

interviews met reislustige en avontuurlijke vrouwen

Het eerste interview is met Henriëtte Bokslag, een reisverslaafde van 31 jaar die vlakbij het strand woont.

 

Ze zegt: 'Ik mag dan mijn eerste stappen in het Franse gras hebben gezet, het fenomeen reizen kreeg ik niet van huis uit mee. Tegenwoordig kan je mij echt wakker maken om erop uit te trekken, ik hou van het avontuur dat 'onderweg zijn' brengt. Festivals, (outdoor) adventures, paardrijden, wellness en hotspots ontdekken zijn dingen die ik graag doe zowel thuis als op reis.

 

Wat betekent reizen voor jou?

Het bijzondere aan reizen vind ik het ontdekken van nieuwe plekken, het in contact komen met de locals en de belevenis om ergens anders te zijn. Op die momenten dat ik op reis ben laat ik alle zorgen van mij afglijden en merk ik aan mijzelf dat ik geduldiger ben, meer de tijd neem voor dingen en relaxter leef. Mede door het reizen ben ik anders in het leven gaan staan.

 

Waar ben je naar op zoek als je op reis gaat?

Ik heb geen idee waar mijn ontembare reislust vandaan komt.  Ik hou van het avontuur dat onderweg zijn brengt en ik wil dolgraag nieuwe dingen ontdekken. Doordat ik onderweg ben en van alles beleef op een nieuwe plek ontspan ik ook. Als ik reis dan voel ik mij compleet en doe ik wat ik het allerliefste doe.  Het onbekende en de nieuwe uitdagingen daar hou ik van.

Wat is je favoriete bestemming en waarom?

Ik kan geen keuzes maken qua reizen, ik vind zoveel leuk en wil nog zoveel doen en meemaken. Een favoriete bestemmingen heb ik dan ook niet echt. Al vind ik Brazilië wel een hele fijne plek omdat het land zoveel te bieden heeft dat het eigenlijk aan al mijn wensen voldoet.

 

Welke bijzondere ervaring die je op reis meemaakte wil je graag delen?

Wat een moeilijke vraag! Ik heb op diverse reizen bijzondere momenten meegemaakt. Ik heb mensen ontmoet op reis waar ik vrienden voor het leven mee ben geworden. Mijn reis naar IJsland met mijn zusje was bijzonder omdat we het cadeau hadden gekregen van onze vader die toen we daar eenmaal waren helaas al was overleden. Vorig jaar was ik in het Engelse Lake District waar ik was voor werk en ook een vriendin bezocht, in de vroege ochtend werd ik gebeld dat mijn lieve omi was overleden. In de middag ging ik paardrijden op Heavy Horses en kon ik al mijn emoties laten gaan terwijl ik over het strand en door de branding reed. Het was zwaar en emotioneel maar ook heel bijzonder omdat ik weet dat ze beiden altijd bij mij zijn.

paardrijden-vakantie-vrouw vrouw-op-reis

Heb je een bucket list en hoe ziet die er uit?

Net als iedereen heb ik ook nog vele reiswensen, hoe meer ik reis hoe langer mijn bucketlist zelfs wordt!

 • Paardrijsafari in een wildpark in Afrika en galopperen naast een groep giraffes

 • Zandsurfen van de duinen in Oman

 • Naar het Oktoberfest in München

 • Slapen in de woestijn onder een sterrenhemel

 • Autoracen op een circuit

 • Massages op het strand van een bountyeiland

 • Trektocht te paard

 • Skitocht van hut naar hut

 • Zweefvliegen

 • Varen in een luchtballon

 • Meerijden in de Mongolië derby

Welke tips heb je voor reizende vrouwen?

Op reis gaat niet altijd alles zoals je het wil, als je dat van te voren accepteert en in je achterhoofd houdt dan zal het met eventuele reisstress wel meevallen. Ik ben absoluut niet naïef en twijfel juist eerder aan iemand zijn goede bedoelingen dan dat ik iemand vertrouw. Het belangrijkste is dat je altijd op je gevoel af moet gaan op reis en dat je je goed laat informeren. Laat je ook niet alleen informeren door overheidsinstanties en reisorganisaties maar juist door de locals, die weten hoe het echt is.

 

Ben je geinspireerd door Henriëtte en wil je op de hoogte blijven van haar reis verhalen?

Ga dan naar haar website:

 

 

 

 

of op Facebook: https://www.facebook.com/travelaroundwithhenriette/timeline

zwemmen-met-dolfijn Screen Shot 2015-12-18 at 22.06.03