Banner

Vrouwen op reis

interviews met reislustige en avontuurlijke vrouwen

Debbie Nicol deelt haar bijzondere reis verhalen in dit interview met VakanShe. Reizen is voor haar de tegenhanger die zij nodig heeft om haar drukke leven als de algemeen directeur van haar consultancy bedrijf in Dubai in balans te houden.

 

Ze is een onderneemster, een wereld burger en iemand die snakt naar natuur en verbinding. Ze schreef een boek (of ook wel een reflectie instrument): ‘Travelling Embers’ waarin ze lessen beschrijft die ze tijdens haar verschillende reizen verzamelde en die haar persoonlijke ontwikkeling binnen een altijd veranderende wereld hebben beïnvloed. Mocht ze niet weg kunnen om te reizen dan schrijft Debbie om te relaxen.

 

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen staat voor mij gelijk aan vrijheid. Als ik op reis ben voel ik me vrij van routine, ik zie de dingen op een andere manier, door een andere bril als het ware. Op reis ben ik weg uit het bekende en in een nieuwe omgeving ben met nieuwe mensen kom ik tot nieuwe inzichten.

 

Er is geen beter manier om te leren en er is geen beter manier om je batterijen weer op te laden dan te reizen.

 

Op reis sta ik meer open omdat ik niet op de automatische piloot dingen doe. Al mijn zintuigen staan ‘aan’ en ze voelen de zachtste zucht van wind of de golf van geluid van een openlucht concert. Ik voel en ontdek van alles en ik laad mijn batterijen weer op. Ieder ding dat je doet in een onbekende omgeving maakt dat je aanspraak doet op kennis die je (nog) niet hebt. Dat is voor mij een enorme uitdaging die ik graag omarm. Soms zijn het de kleinste uitdagingen waar ik een oplossing voor moet vinden die mij de grootste beloning geven. Als ik iets eet wat ik nog nooit gegeten heb of luister naar een taal die ik niet begrijp lijkt het alsof ik een puzzel met 1000 stukjes in elkaar aan het passen ben.

Waar ben je naar op zoek als je op reis gaat?

Ik ben altijd op zoek naar avontuur, naar een belevenis. Van het beklimmen van Mont Blanc, sleeën met honden op de noordpool, rots duiken in Cyprus, zwemmen met walvishaaien in Oman, Annapurna ontdekken, met gorillas in de natuur in Rwanda tot aan een detox vakantie in Thailand. Ik sta open om te leren, te groeien en te ontdekken en iets mee te nemen van elke ervaring die op mijn pad komt.

 

Welke bijzondere ervaring die je op reis meemaakte wil je graag delen?

Elke reis heeft iets unieks, elk avontuur is bijzonder. Ieder van ons zal bijzonder op een andere manier interpeteren, voor mij betekent het een plek van verwondering.

 

Vaak zijn het de mensen die een plek bijzonder maken, maar ook het landschap, de geluiden en de tradities van een plek dragen bij aan hoe bijzonder het daar is.

 

In het boek ‘Travelling Embers’, beschrijf ik in korte verhalen bijzonder momenten die ik meemaakte terwijl ik op reis was. De kinderen op de trein in Vietnam; de geiten in de ‘wadis’ van Jordanië; een ongeplande ontmoeting in de Khan El Khalili souk in Egypte; de isolatie van de sloppen in Bangladesh; het kippenvel van een gospel concert in Afrika; de capriolen van winterse badgasten in Zweden; de fantastische toevallen in New York; de dieren van de woestijn in de Emiraten; de ‘toilet gebruiken’ van de slede honden op de noordpool en de tsunami van 2004 in Zuid-Oost Azie.

 

Bijzonderheden zijn overal om ons heen.

 

Wat is je favoriete bestemming?

Ik zeg vaak dat ik zes levens parallel naast elkaar zou moeten leven en ik kan onmogelijk een bestemming als favoriet noemen.

 

Welk land is een 'must-go' bestemming voor vrouwen?

Ieder en elk land! Een land dat er voor mij uit springt is Oman. Het biedt sereniteit en een super goede veiligheid.

 

Heb je een bucket list en hoe ziet die er uit?

Op mijn bucket list staat meer tijd! Ik wil nog steeds heel graag Macchu Picchu beklimmen en ik heb een lange lijst van andere plekken die ik graag zou bezoeken. Ik hoop dat mijn reizen niet zullen stoppen.

 

Nadat ik terugkwam van het beklimmen van Mont Blanc, ging ik langs bij mijn pedicure omdat ik een raar gevoel had in mijn voet. Ik was enorm opgelucht toen de pedicure mij vertelde dat: ‘met deze voeten zul je nog wandelen op je honderdste!’

Ik wist niet dat je kon lijden aan ‘gezonde voeten’ maar ik was dolgelukkig met dit nieuws aangezien ik door kan blijven gaan met mijn bucket list. Er is nog zoveel te zien en te doen!

Welke tips heb je voor reizende vrouwen?

Ik reis veel alleen en ik representeer de solo reizigsters club nogal vaak! Mijn belangrijkste tip is om jezelf onder te dompelen in elke nieuwe cultuur, maar om nooit uit het oog te verliezen wat er om je heen gebeurt.

 

En een leuke ontwikkeling is dat het lijkt alsof men zich in de reis wereld gerealiseerd heeft dat solo reizigers ook een doelgroep zijn. Er zijn steeds meer hotels die goedkopere prijzen aanbieden voor singles in plaats van koppels. Dus het is goed om dit te checken als je een reservering maakt.

Debbie_vrouw_vakantie_zanzibar Debbie_vrouw_reizen_Oman Debbie_vrouw_vakantie_Alpen_wandelen Debbie_vrouw_reis_noordpool Screen Shot 2016-03-31 at 11.53.09

Ben je na dit interview benieuwd naar Debbie’s boek ‘Travelling Embers’? Volg de link voor een 'sneak peek' in haar boek.

 

Mocht je je afvragen hoe Debbie haar reis ervaringen heeft geïntegreerd in een business model, dan kan je hier het model bekijken.