Banner

Vrouwen op reis

interviews met reislustige en avontuurlijke vrouwen

Carole is een insider in de reiswereld en ze schrijft over reizen voor bedrijven en voor tijdschriften. Haar passie project begon een paar jaar geleden toen ze met haar blog ‘Drop me Anywhere’ begon.

 

In haar blog nodigt ze lezers uit om een bestemming te kiezen waar zij naartoe reist zonder een plan. De feedback die ze krijgt van haar lezers en volgers, die zij trouwens Virtual Travel Buddies noemt, is dat ze het interessant en leuk vinden om haar verhalen te lezen over de bestemming die zij voor Carole gekozen hebben. Om door te kunnen gaan met dit bijzondere project verkoopt Carole in 2014 haar auto, haar meubels en de meeste van haar kleding. Via crowd sourcing speelt ze het klaar om door te gaan met haar project en ze voegt nog een extra dimensie toe, in elke lokatie doet ze vrijwilligerswerk en ook daar schrijft ze weer over op haar filantropische blog ‘Rebel with a Cause’.

 

Carole is nu bezig een boek te schrijven over haar ervaringen, ze is van plan een ‘female empowerement’ congress te organiseren om vrouwen te inspireren om dat waar ze altijd van gedroomd hebben te doen! Ze zegt dat de mooiste dingen gebeuren als je op pad bent zonder een plan, oh en ze heeft net haar huis te koop gezet!

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen is voor mij een connectie met mensen. Natuurlijk is het geweldig om de meest bekende musea in de wereld te bezoeken en beroemde historische locaties te ontdekken maar voor mij gaat het altijd om de mensen die ik tegenkom. Voor mij gaat er niets boven een uitnodiging om een kop thee te drinken met een Vietnamees, of mee te eten met een familie in Ierland, of drie uur te praten met een houtwerker die mij in geuren en kleuren vertelt over zijn familie, zijn achtergrond en zijn kijk op het leven. Ik geniet er ook van om mede reizigers te ontmoeten en om samen plekken te verkennen waar geen van ons ooit geweest is.

 

Waar ben je naar op zoek als je op reis gaat?

Ik ben in van alles en nog wat geïnteresseerd als op reis ben maar ik ben vooral op zoek naar een mix van cultuur, mensen en avontuur. Maar een heerlijke dag relaxen op het strand in Akumal in Mexico, in Hoi An in Vietnam of op het strand van Gil Air in Indonesië sla ik ook niet af!

 

Welke bijzondere ervaring die je op reis meemaakte wil je graag delen?

Ik heb er twee: de eerste bijzondere ervaring was in Kuala Lumpur, toen ik daar vrijwilligerswerk deed en kind vluchtelingen uit Birma / Myanmar les gaf in Engels en Wiskunde. De blik in de ogen van de negen jaar oude Esther toen ze tijdens een wiskunde les de sommen begon te begrijpen was fantastisch.

Mijn tweede ervaring was het beklimmen van de 300 treden van de toren van de Sint Lambertuskerk in Munster. Deze toren heeft een vrouwelijke torenwachter die zes dagen per week op haar koperhoorn te horen is. Deze kerk is vooral bekend door het verhaal van de drie kooien die boven aan de toren hangen. In de 16e eeuw werden hierin de lijken van de wederdopers beweging opgehangen.

 

Welke tips heb je voor reizende vrouwen?

Trek je niets aan van de mensen om je heen die je proberen te ontmoedigen op reis te gaan. Dank deze mensen voor de informatie en maak gewoon je eigen reis plannen. Concentreer je niet op de zaken die mis zouden kunnen gaan, maar volg je pad, stapje voor stapje. Via mijn blog heb ik geleerd dat het onbekende altijd gevaarlijk lijkt. Amerikanen vroegen me of ik bang was om naar Europa te gaan terwijl Europeanen me weer vroegen hoe het in Amerika is waar ‘iedereen met een geweer rond loopt’.

En mijn laatste tip is… prik een datum! Het hoeft niet morgen te zijn maar prik een datum. Op die manier heb je je reis in het vooruitzicht en kan je daar naartoe werken. En…. volgend jaar is geen datum!

 

 

Heeft Caroles verhaal je geïnspireerd en zou je graag op de hoogte blijven van haar avonturen?

Volg haar dan via haar blogsites

dropmeanywhere.com

Rebel with a Cause

Facebook, Twitter of Instagram

 

 

Wil je graag jouw eigen reiservaringen en avonturen met ons delen? Email ons dan jouw reistips of vul het contactformulier in.

Wat is je favoriete bestemming?

Dat is een moeilijke vraag en als ik antwoord moet geven kies ik voor Boedapest in Hongarije. Het is een Europese hoofdstad maar omdat het buiten de Eurozone valt is het een stuk goedkoper. Ook al heeft het land een bewogen verleden, de mensen zijn vriendelijk met een wereldse kijk op zaken. Boedapest heeft een heleboel boekenwinkels en de helft verkoopt vooral oude, antieke boeken. Er zijn veel opties om naar concerten en het theater te gaan en de waterkant van Boedapest is een UNESCO wereld erfgoed. Ik hoop naar deze stad te verhuizen. Op een tweede plaats komt voor mij Hoi An in Vietnam, een heerlijke stad waar het leven betaalbaar is. Er hangt een unieke sfeer, er zijn prachtige stranden en de mensen zijn vriendelijk.

 

Welk land is een 'must-go' bestemming voor vrouwen?

De meeste landen die ik bezocht heb zijn aanraders voor vrouwen, en al hebben mannen en vrouwen op bepaalde locaties verschillende ervaringen, in mijn ogen is elke reis die je maakt waardevol. Ik ben in 63 verschillende landen geweest en het enige land wat ik niet veilig vind om als vrouw alleen in te reizen is India. Mocht je toch willen gaan dan raad ik je aan om een reisplan te maken. Natuurlijk zijn er positieve verhalen van vrouwen die in India gereisd hebben, maar wees op je hoede als je op een goedkopere manier dit land wilt verkennen.

 

Heb je een bucket list en hoe ziet die er uit?

Een aantal jaar geleden ben ik met zo’n lijst begonnen, maar mijn ervaring is dat de gaafste dingen die ik mee heb gemaakt die dingen zijn waarvan ik niet wist dat ze bestonden. En zo kom ik weer terug bij mijn ‘reizen zonder plan’. Toch is er één ding dat ik graag zou doen: een nacht doorbrengen in de Lincoln Bedroom in het Witte Huis!

vrouw_op_reis_solo vrouw_gids_reizen Indonesia_vrouw_water_tempel_reizen vrouw_vakantie_solo Logo small