Banner

Grensverleggende reis in de Spaanse Sierra Nevada

Het Tres Picos avontuur neemt je mee naar het Nationale Park van de Sierra Nevada in Andalusie, Zuid Spanje. Tijdens deze uitdagende trek bereik je de top van 3 bergen: Alcazaba 3,371m; Veleta 3,394m en de hoogste berg op het Spaanse schiereiland: Mulhacén 3,482m.

 

Deze bergketen aan de Zuidelijke kant van de Sierra Nevada telt 15 pieken van meer dan 3000m en is daarmee de op een na hoogste bergketen van Europa, na de Alpen.

 

Lees het verhaal in het NRC over dit avontuur!

Reisprogramma

 

Dag 1: Reis naar Malaga en Lanjaron

Deze dag is een reisdag van Nederland naar Malaga en van daaruit is het nog twee uur reizen naar Lanjaron, een dorpje in de Alpujarra, het startpunt van de trek. Die avond is er een gezamenlijk diner waar de Engelstalige gids uitleg zal geven over de uitdaging die de volgende dag begint. Overnachting is in een hotel in het dorp.

 

Dag 2: Veleta - 3,394m

Na het ontbijt wordt de groep van Lanjaron (650m) naar Hoya de la Mora (2,500m) gereden. Nu kan het avontuur dan echt beginnen en start het beklimmen van Veleta (de derde hoogste berg van het Spaanse schiereiland) vanaf de noordkant van deze piek. Het is een uitdagende en zware klim maar na ongeveer 3 uur sta je op de top.

 

De uitzichten zijn waanzinnig, vooral richting de Middellandse zee en Marokko. Via de zuidkant van de berg vervolgt de trek door prachtig natuurgebied met veel kans om wilde berggeiten (Ibex) te zien en roofvogels. De dag eindigt bij de Refugio de Poqueira waar gedineerd en geslapen wordt.

Afstand: 16 kilometer, ongeveer 8 uur

Klim: 900 meter

vrouw_bergen_vakantie

De trek van 48km is pittig en een uitdaging, maar het uitzicht over Spanje, de Middellandse Zee en Noord Afrika is een bijzondere ervaring en de klim dubbel en dwars waard. Het bereiken van de top is als een overwinning, een overwinning op jezelf, je fysieke en mentale vermogen en een overwinning op de berg! Maar het is ook iets wat je bescheiden maakt: die overwinning was niet mogelijk zonder jouw geloof in jezelf, zonder de hulp van de mensen om je heen en zonder de ruige natuur.

DATA 2018

 

11-15 juli

15-19 augustus

Dag 3: Mulhacén - 3,482m

Na het ontbijt in de Refugio de Poqueira, vertrekt de groep om vandaag de top van Mulhacén te bereiken. De berg wordt binnen 4 uur beklommen via de westkant over steile en rotsachtige paden. Vanaf de top kan je de hele bergketen van de Sierra Nevada zien en zijn de uitzichten dramatisch en fantastisch. Via de zuidkant van de berg daal je geleidelijk weer af naar de Refugio de Poqueira voor diner en welverdiende nachtrust.

Afstand: 11 kilometer, ongeveer 7 uur

Klim: 1,000 meter

€525,-

Bij de prijs inbegrepen:

Transport en transfers zoals beschreven in het reisprogramma.

2 nachten in een hotel (op basis van 2 persoonskamers)

2 nachten in de Refugio de Poquiera, een berghut met slaapzalen.

Alle maaltijden van het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 5

Professionele Engels sprekende vrouwelijke trekking gids

Medische kit voor de groep

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

Vlucht van Nederland naar Malaga en vice versa

Dranken (alcoholisch en niet alcoholisch) en extra consumpties

Slaapzak

Verzekeringen en fooien

machos_3picos vrouw_bergen_reizen

Dag 4: Alcazaba - 3,371m

Een vroege start vandaag want dit is de zwaarste dag van de trek. Alcazaba ligt ten Noorden van Mulhacén en het is goed mogelijk dat je langs eeuwige sneeuw loopt. De trek gaat langs Siete Lagunas, een magische groene vallei met zeven meren omringd door dramatische bergpieken. Alcazaba wordt ook wel 'het fort' genoemd en dat is niet voor niets, de laatste klim gaat over een puin helling. De terugweg neemt je weer langs de Siete Lagunas naar Trevelez, het hoogste dorp van Spanje. Daar staat transport te wachten naar het hotel in Lanjaron.'s Avonds is er een afscheidsdiner om te vieren dat iedereen drie bergpieken heeft beklommen in drie dagen.Afstand: 21 kilometer, ongeveer 10 uur

Klim: 1,100 meter

 

Dag 5: Reis naar Nederland

Deze dag is een reisdag. Na het ontbijt vertrekt de groep van Lanjaron naar Malaga Airport voor de vlucht terug naar Nederland.

 

We houden onze groepen graag klein, en er zijn dus een beperkt aantal plaatsen voor de verschillende data van deze reis, wil je mee? boek dan vandaag!

sierra_nevada_women-only

Beklim drie berg pieken in drie dagen, waaronder de hoogste berg van Spanje

DATA 2018

 

11-15 juli

15-19 augustus