Banner

Indiase Himalayas: natuur, cultuur, wandelen en bergen

Reisprogramma

 

Dit is een unieke kans om dit bijzondere gebied in de Himalaya te leren kennen door wandelingen, bezoeken aan oude tempels en interactie met de lokale bevolking. Tijdens de trek verblijf je in guesthouses, bed & breakfasts en een boetiek hotel aan de rivier. Deze reis ondersteunt het ‘Fernweh/Bachan empowerment project’ voor vrouwen en inheemse stammen alsook projecten ter bescherming van de natuur en onderwijs.

Een prachtige reis naar een nog onontdekt gebied in de Indiase Himalayas. Op deze reis zal je lokale tradities zien en meemaken, maak je kennis met de lokale cultuur, gewoonten en gebruiken en de dagelijkse manier van leven.

 

De natuur is sprookjesachtig, de omgeving is vol met bloemen en vlinders, de paden lopen door weelderige bossen, langs heldere watervallen, groene weilanden met in de achtergrond de besneeuwde bergpieken van de Himalaya.

 

Tijdens de reis maak je kennis met de lokale keuken en de biologische ingrediënten die hier verbouwd en gebruikt worden. In de pittoreske dorpjes deel je een maaltijd met de lokale bevolking en zit je samen om een open vuur.

 

De sterrenhemel ’s nachts is prachtig en de zonsop- en ondergang zijn adembenemend mooi. Deze 9-daagse reis is er een om nooit te vergeten en voor altijd mee te dragen in je herinneringen.

Een tocht over smalle bergpaadjes, door bossen vol wilde bloemen, langs kleine dorpjes met indrukwekkende uitzichten

Dag 1: Reis naar Rishikesh - Uitlopers van de Himalayas

Aankomst in de uitlopers van de majestueuze Himalayas en overnachting in een hotel dat gerund wordt door vrouwelijke moniken. Rishikesh, ligt aan de Ganges en is een spirituele stad en de geboorteplaats van yoga. Er zijn een aantal oude tempels, ashrams en wereld beroemde yoga en meditatie centra. De Beatles verbleven hier in de jaren ’70.

Na lunch is er tijd om de bruisende stad met z'n hangbruggen te ontdekken en om katoenen kleding aan te schaffen voor tijdens de bezoeken aan de lokale dorpjes. Dit is uit respect voor de lokale gebruiken, tradities en cultuur.

 

Dag 2: Haridwar - Gopeshwar: naar de Himalayas

Vroeg uit de veren zodat we op weg kunnen met de 4x4 jeeps die ons mee langs de Ganga rivier nemen in de richting van de Tibetaanse grens. Onderweg stoppen we voor ontbijt, lunch en versnaperingen en enkele bezichtigingen. Net buiten Gopeshwar, verblijven we in ‘Peaches and Pears’: een eco-friendly Bed & Breakfast. Er is tijd aan het eind van de middag om Gopeshwar te ontdekken en de lokale tempel die gebouwd is tussen de 9e en de 11e eeuw. Als we geluk hebben is er markt en kunnen we langs de kleurrijke marktkraampjes dwalen.

Dag 3: Gopeshwar - Dorp en waterval

Na het ontbijt is het tijd om de lokale architectuur en manier van leven in het dorp te ontdekken. We maken kennis met een paar lokalen, brengen een bezoek aan de school, delen verhalen en we eindigen de ochtend met een lunch met de lokale vrouwen in het dorp.

Na de lunch en een korte siesta gaan we op pad naar de waterval en kunnen we zwemmen. Een prachtige tocht neemt ons mee langs flora en fauna.

’s Avonds genieten we van een heerlijke biologische maaltijd rondom een kampvuur.

 

Day 4: Gopeshwar - handwerk, markt en de Gopinath Tempel

Vandaag wandelen we naar lokale Tibetaanse dorpjes waar bijzonder handwerk wordt gemaakt. We maken kennis met de ambachtsmannen en -vrouwen en mocht je het leuk vinden dan kan je helpen met het maken van de producten of iets kopen. We lunchen samen met een jonge weduwe die door het empowerment project gesteund wordt.

’s Middags bezoeken we een boom plant project dat gerund wordt door gepensioneerde soldaten. Na een drukke dag is er diner rondom het kampvuur met onze locale gastheer en -vrouw.

€1099.-

Bij de prijs inbegrepen:

9 nachten accommodatie in B&Bs en nature camp (gebaseerd op tweepersoonskamers)

Alle maaltijden

Transport en transfers zoals beschreven in het reisprogramma

Toegang tot de monumenten en de natuur parken beschreven in het reisprogramma

Alle activiteiten zoals beschreven in het reisprogramma

Professionele Engels en Duits sprekende gids

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

Vlucht* en visa

Dranken (alcoholisch en niet-alcoholisch)

Verzekeringen en fooien

 

*Vluchten naar New Delhi of Bombay en vanaf daar naar Dehradun Airport

Day 5: Gopeshwar – Chopta - Deveriyatall trek en Chopta kamp

Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende lokatie, onderweg rijden we door prachtige groene omgeving en dorpjes. Houd je ogen open voor vogels en ander wild die we onderweg tegen kunnen komen. Via de Kedarnath Wildlife Sanctuary rijden we naar Chopta. We overnachten hier op een droomplek, naast een helder riviertje. 

Vanuit Sari lopen we naar Deoriatal op 2438m hoogte, naar een prachtig meer met heerlijk helder water. Het meer is omgeven door groen, bossen en het is werkelijk een van de meest prachtige en serene plekken met onwerkelijke uitgestrekte vergezichten over de Garwal Himalayas.  

 

Dag 6: Chopta - Tungnath trek en clean-up

We staan op met een prachtig uitzicht! Legendes die hier de ronde doen zeggen dat er feeen in deze bossen zijn. Na het ontbijt gaan we op pad naar Tungnath, wat 'meester van de pieken' betekent. De wandeling (3,5km) neemt ons mee naar de 1000-jaar oude Tungnath tempel. Deze plek op 3680m hoogte, midden in de bossen, wordt niet vaak bezocht door toeristen. Het is hier rustig, sereen, stil en mooi.

We lunchen hier en mocht je willen kan je nog een steile klim maken naar de piek van Chandershila op 4000m van waar de uitzichten over de besneeuwde pieken van de Himalayas fantastisch zijn.

Op weg terug geven we iets terug aan de Himalayas door de vuilnis dat we tegenkomen op te ruimen. Deze clean-up is onderdeel van de projecten die Fernweh Fair Travel en Peace trips organiseren.

 

Dag 7: Gopeshwar - Atri Muni grot en Ansuiya tempel trek

Vandaag wandelen we 13km door kleine dorpjes, door dichtbegroeide bossen, langs groene velden en riviertjes en door weilanden. We bezoeken de Atri Muni grot en de Ansuiya tempel. De oude grot en de 70m hoge waterval ernaast zijn heel speciaal en een perfecte plek om te lunchen.

 

Dag 8: Gopeshwar - samen koken en een zonsondergang

Vandaag kan je ervoor kiezen om ’s ochtends een yoga sessie te doen gevolgd door een traditionele thee ceremonie. Hierna zijn we uitgenodigd om samen met onze gastvrouw te koken en te eten. Na de lunch is er tijd voor een siesta waarna we vertrekken voor een middag wandeling naar een dorpje om daar van de zonsondergang te genieten en de adembenemende uitzichten over de omgeving.

Day 9: Rishikesh

Na het ontbijt vertrekken we richting Rishikesh. Onderweg is er tijd om het een en ander te bekijken voordat we inchecken in onze B&B naast de rivier. Er is ’s middags tijd om de omgeving te ontdekken en de rivier te volgen. het is bijzonder om de rituelen te zien die langs deze heilige rivier de Ganges plaats vinden.

 

Day 10: Rishikesh - vaarwel

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en deze bijzondere plek in India vaarwel te zeggen. Vertrek is vanaf Dehradun vliegveld of treinstation.

 

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor deze reis, wil je mee? boek dan vandaag!

vrouw-natuur-reizen

Data 2018

3-12 november

vrouw.reizen.himalayas fair-travel-vrouw-op-reis vrouw.reis-avontuur-india india.himalaya.women-only

Data 2018

3-12 november

fernweh-travel

VakanShe biedt deze reis aan samen met: