Banner

VakanShe Blog

Welkom bij VakanShe's blog door Sietske. Ik deel hier dingen die ik meemaak in mijn leven, inspiratie en ideeen.

In het kort: een collectie van van alles en nog wat.

By Sietske, Jan 16 2018 01:12PM

Een nieuw jaar is begonnen maar het voelt niet zo, eigenlijk voelt het nieuwe jaar net zoals het oude. We zijn dan in de tijd alweer een stapje verder maar in de realiteit is er weinig anders. De social media stroomt over van goede wensen en goed voornemens en ik bekijk deze sceptisch en denk hoeveel van deze voornemens in februari nog bestaan en welke wensen zullen we ons nog herinneren over 10 dagen?


Het is deprimerend om te bedenken dat onze wensen en voornemens bijna net zo vluchtig zijn als het social media circus. Maar toch is er iets wat mij drijft om op zoek te gaan naar een manier om een start te maken van 2018 die inspireert. Want het is natuurlijk wel een uitgelezen kans om jezelf een zetje in de goede richting te geven.


Dus ga ik op zoek naar ideeën, iets dat bij mij past dus ietwat out-of-the-box. De zoektocht neemt een paar dagen in beslag, ik hou ervan dat ik mijn eigen tijd kan indelen en dat ik de tijd kan nemen voor bepaalde zaken. Ik kom een verhaal tegen van Neil Gaiman en het gaat over het maken van fouten. Ik lees verder en het raakt me. Dan lees ik het nog een keer en met tranen in mijn ogen denk ik: dit is niet een wens voor 2018 alleen maar een wens voor het leven.


Ik hoop dat je fouten maakt in dit jaar. Want als je fouten maakt betekent het dat je nieuwe dingen maakt en probeert, dat je leert, dat je leeft dat je jouw wereld verandert en dat je jezelf pusht. Je doet dingen die je nog nooit gedaan hebt, maar het belangrijkste is dat je iets doet.


Dus dit is mijn wens voor jou, en voor ons allemaal en ook mij wens voor mijzelf. Maak nieuwe fouten, maak fantastische, glorieuze fouten. Maak fouten die nog nooit gemaakt zijn. En verstar niet, stop niet en maak je geen zorgen dat het niet goed genoeg of dat het niet perfect is. Wat het ook is, kunst, liefde, werk, familie, of gewoon het leven. Wat het ook is dat je bang bent om te doen, doe het. Maak fouten in het komende jaar en voor altijd.