Banner

Vakantie trek langs de Atlantishe kust

Reisprogramma

 

Elke dag wandelt de groep tussen de 4 en 5 uur met stops voor een lange lunch in de schaduw. De wandelingen gaan door Argan- en olijfboomgaarden, langs schilderachtige dorpjes, over rotsachtige kliffen en langs de vloedlijn. De kans op een overheerlijke lunch met vers gegrilde vis is groot als de groep langs vissersdorpjes en haventjes loopt. Elke avond wordt het kamp opgezet op het strand, waar je ongestoord van de sterrenhemel kan genieten en in slaap kan vallen met het geluid van de golven.

Marokko is een nog onontdekt vakantie land, dat meer te bieden heeft dan de alom bekende markten en soeks. Het is dichtbij Europa en de reistijd is dus kort. Maar als je er bent lijkt het of je in een totale andere wereld bent beland door een ongebruikelijke mix van Berber tradities, Arabische, Franse en Afrikaanse invloeden die Marokko te bieden heeft.

 

De 500 kilometer lange kust van Marokko is vooral bekend door de steden Rabat en Casablanca. Maar de zuidelijke kust van het land, is ver weg van de grote steden en hier vind je kleine kustplaatsjes met prachtige zandstranden.

 

De vakantie begint in Essaouira, een stadje uit de 18e eeuw met een stadsmuur die middeleeuws aandoet. Het mooie brede strand van Essaouira en de witgewassen huizen met blauwe luiken geven dit stadje een maritieme ‘look’. In de smalle kleurrijke straatjes die door de stad lopen vind je traditionele houtwerkers, souvenirs, lederwaren, kunst gallerijen en thee huizen.

 

De trek langs de ongerepte kust biedt een relaxte programma aan met tijd om te genieten van de verlaten zand stranden en te zwemmen in de blauwe zee. De dagelijkse wandelingen gaan door landschappen en langs dorpjes waar geen andere toeristen zijn en de kans is klein dat de groep andere mensen tegenkomt.

Wild kamperen langs de prachtige kust van Marokko - een ontspannen vakantie voor vrouwen

Essaouira_women-only

Data 2018

15 - 22 september

Dag 1: Reis naar Essaouira

Afhankelijk van je aankomsttijd heb je tijd om dit gezellige kleurrijke stadje te ontdekken en wat rond te dwalen door de kleine smalle straatjes. 's Avonds leer je de andere vrouwen die meegaan op deze reis kennen tijdens het welkomst diner. Overnachting is in een kleine Riad in de stad.

 

Dag 2: Atlantic coast trek

Vandaag begint de trek, dus wandelschoenen aan! Na het ontbijt wordt de groep afgezet op het startpunt vanwaar de wandeling van vandaag begint.

Een karavaan van kamelen transporteert alle equipment , het eten en drinken en de baggage, dus je wandelt alleen met een rugzak met je benodigdheden voor de dag. Er zal genoeg tijd zijn om van de prachtige oceaan te genieten en de groep luncht in de schaduw van wat bomen. Aangekomen in het kamp kan je genieten van een fantastische zonsondergang en een heerlijke maaltijd. Overnachting in het kamp in twee persoons bivouac tenten.

Dag 3: Argan bomen

Deze dag belooft weer een heerlijk, prachtige, zonovergoten dag te worden. Na het ontbijt gaat de groep samen met de gids op pad, over ongebaande paden. Je wandelt langs boomgaarden met Argan bomen. Deze bomen, die wel 200 jaar oud kunnen worden, gedijen uitstekend in het semi woestijnachtige klimaat. De Argan bossen in Marokko zijn uitgeroepen tot een UNESCO natuurreservaat. Na 5 uur wandelen kom je aan in het kamp.

 

Dag 4: Rotsen en kliffen

Vandaag wandel je langs het water, over rotsachtige kliffen en door prachtige ruige landschappen. De smalle paadjes die de groep volgt nemen je mee langs oude dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Vandaag kan je genieten van het koele heldere water en van de rust en stilte om je heen. Aangekomen in het kamp, wordt er een kampvuur gemaakt waar verhalen en ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor deze reis, wil je mee? boek dan vandaag!

 

€699

Bij de prijs inbegrepen:

Transport en transfers zoals beschreven in het reisprogramma

2 nachten in een Riad in Essaouira (op basis van tweepersoons kamers)

4 nachten wild kamperen in twee persoons bivouac tenten

Alle maaltijden van het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 7, exclusief lunch en diner op dag 6

Water en warme dranken tijdens de trek

Professionele Engels sprekende gids

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

Vlucht en visa

Dranken (alcoholisch en niet-alcoholisch) in Essaouira en drankjes in de Riad

Slaapzak

Verzekeringen en fooien

vrouwen_trek_Marokko marokko_wandelen_vrouw

Dag 5: Golven

Dit is alweer de laatste dag langs de prachtige kust van Marokko. De wandeling van vandaag zal 5 uur lang zijn en het is de laatste kans om de wind door je haar te voelen gaan, de zoute lucht te proeven en van de eindeloze uitzichten over de oceaan te genieten. De groep luncht in de schaduw van een grote boom en aan het einde van de middag komt de groep aan in het kamp. Nog een laatste keer zwemmen terwijl de zon onder gaat in de zee en nog een laatste avond sterren kijken.

 

Dag 6: Essaouira en de medina

Als je vroeg genoeg opstaat, kan je de zon zien opkomen. Na het ontbijt wordt de groep met auto’s teruggebracht naar Essaouira, waar je de middag en de avond vrij bent om de stad te verkennen. De oude markten en souks waar specerijen en kruiden worden verkocht zijn een lust voor het oog. Overnachting in een kleine Riad.

 

Dag 7: Marrakech

Na het ontbijt is het tijd om richting Marrakech te reizen om vandaar terug te vliegen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om langer in Marokko blijven. Het is een fantastisch land waar nog heel veel te ontdekken is.

marokko_wandel_vakantie

Data 2018

15 - 22 september